Kulaté masíčko maďarské babičky

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pickajda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso Mleté
    • 1
      ks cibule Větší
    • hladká mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej Nebo sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s najemno nakrájenou cibulí a 1-2 dl mléka. Směs necháme chvíli odpočinout. Poté z ní utvoříme malé kulaté "karbanátky" (kulaté masíčko), které obalíme v hladké mouce a opečeme v pánvi s nepřilnavým povrchem na troše tuku. Po opečení všech "karbanátků" přilijeme do pánve mléko, šťávu provaříme, osolíme a vložíme masíčka nazpět. Necháme přejít varem. Maso by nemělo plavat v omáčce.
2
Kulaté masíčko podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží, poprášenou kari. Přidáme okurkový salát nebo kyselou okurku.
Zařazení: Maso Hovězí Mleté

Komentáře k receptu

  • sham
    sham |

    2. 3. 2011 11:15

    ja si myslim, ze Georgina proste jen neodhadla, kolik ma pridat soli a koreni. obavam se, ze tu neni chyba v receptu, ale na druhe strane varecky :-D kdyz uz nic, aspon se meli pejsci dobre a nezabila je vegeta nacpana do masa 8-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    11. 5. 2009 13:35

    Uf, uf...Maruška má pravdu, mlieko sa do mletého mäsa dáva, nie je to nič neobvyklé. A prečo by to bolo bez chute ? Je tam soľ a korenie. A cibuľa. Nie je do všetkého potrebné pchať kopec korenín, vegety a pod. Tak ja dám 1, lebo tento recept poznám a viem, že je to dobré. Samozrejme, nemusí chutnať každému, ale....

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    11. 5. 2009 12:38

    Na tom mléku není nic divného.Je tu spousta receptů,kde se k mletému masu přidává mléko-aby hmota lépe vázala.

  • Georgina G.
    Georgina G. |

    11. 5. 2009 11:30

    Nebylo to dobré...obyčejný karbanátek z hovězího bez chutě a to mlíko..no..již nikdy více. Ale pejskům chutnalo :-D