Autor:

Kubíkův perník

Střední
Základ + Poleva
Hera 1 ks
Cukr krupice 2 sklenice
Kakao 3 lžíce
Voda 1 sklenice
Do části základní hmoty přidám
Polohrubá mouka 2 sklenice
Vejce 4 ks
Hrubá mouka
na vysypání
 
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

1 sklenice = 3 dcl

Heru rozpustíme na mirném ohni v kastrolu, poté přidáme 2 sklenice cukru, 3 lžíce kakaa a sklenici teplé vody.

Jednu sklenici připravené hmoty odlejeme a necháme stranou.

Do zbytku si dáme 2 sklenice polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a 4 vejce. Hmota by měla být přibližně hustá jako na bábovku.

Do vymazaného malého pekáčku (ten s vyššími okraji) vysypaného moukou nalejeme hmotu. Dáme do předehřáté trouby asi tak 175 °C a necháme 20-30 minut péci (raději píchneme špejlí, jestli nelepí je hotová).

Poté co ji vyndáme z trouby polijeme zbytkem hmoty, kterou jsme si odlili.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4
2 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 2x)
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Kubíkův perník

Komentáře

  1. anonym   24.04.2011 | 15:28 | reagovat | závadný

    to to je vinikajcí perník moc mi chutnaa :-) :-)

  2. Andrea Zavadilová   14.10.2008 | 11:00 | reagovat | závadný

    Tuto buchtu dělám dost často,ale není to perník.Nakonec to posypu ještě kokosem a je to výborné

  3. Anonym   06.09.2006 | 21:59 | reagovat | závadný

    pokud se dá ale prášek do pečiva, tak to nemůže snad chutnat jako perník, ale je to normální buchta

  4. Markétka Kalistová   06.09.2006 | 19:23 | reagovat | závadný

    Je jedno jaký se dá prášek, jaký mám doma ten tam dám.

  5. Věra   14.11.2005 | 14:38 | reagovat | závadný

    Kubíkuv perník nemá mít prášek do perníku místo pečivového prášku ???

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web