Krůtí roláda půvabné komtesy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks krůtí maso prsa - větší
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g šunka
    • 300
      g vepřová plec
    • 4
      ks žampiony velké
    • 100
      g slanina
    • máslo
    • olej
    • 1
      ks rohlík
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko trocha
    • muškátový květ
    • petrželka
    • zázvor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykostěná krůtí prsa upravíme na plát a naklepeme. Okraje odřízneme a semeleme společně s vepřovým masem. Na rozškvařené slanině orestujeme na nudličky nakrájenou šunku a plátky žampionů.
2
Přidáme umletou směs masa, petrželku a rohlík rozmáčený v mléce. Směs dle chuti okořeníme a vklepneme do ní vejce. Důkladně promícháme a naneseme a osolený plát krůtích prsou. Svineme do rolády a svážeme nití.
3
V troubě ji na oleji opečeme z každé strany do růžova, poté podlijeme horkou vodou a pečeme cca 1 hodinu. Průběžně podléváme a roládu zakapáváme rozpuštěným máslem.
4
Po upečení ji vyjmeme a výpek použijeme na přílohu - výborné jsou šťouchané brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Richard R.
    Richard R. |

    2. 6. 2007 12:55

    Pro mlsné jazýčky, doporučuji...1!

  • Annalise
    Annalise |

    14. 5. 2007 16:18

    K šunce a žampionům přidáváme tepelně neopracované maso. Smícháme až po orestování šunky a žampionů v nějaké "zvlášť připravené" misce.

  • Máša
    Máša |

    14. 5. 2007 13:02

    To maso a ostatní přidáme k šunce a upravíme tepelně, nebo šunku a žampiony přidáme k syrové směsi a po té naneseme na prsa. není to dost jasné. Děkuji,jinak to vypadá dost dobře,hned vyzkouším.