Autor:

Krůtí řízky v pivním těstíčku II.

Střední
Ingredience
Krůtí maso
prsa
4 ks
Pivo 100 ml
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Sojová omáčka 1 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Koření
krůtí maso
1 lžička
Sůl 1 špetka
Hladká mouka 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Krůtí prsa nakrájíme na menší řízky (medailonky), rukou lehce neklepeme. Těstíčko připravíme ze 100 ml piva, lžíce hořčice, lžíce sojové omáčky, lžíce solamylu, půl lžičky koření, sůl, hladká mouka - množstí tak, aby vzniklo řidší těsto. Do těstíčka naložíme řízečky a necháme 24 hodin uležet - je to opravu lepší nechat celý den. Pak smažíme v rozpáleném oleji. Nejlepší s bramborovou, případně nastavovanou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Krůtí řízky v pivním těstíčku II.

Komentáře

  1. Siennaaa   24.01.2013 | 19:50 | reagovat | závadný

    Recept jsem musela obměnit o bezlepkové pivo a bezlepkovou mouku. Bohužel mé těstíčko nebylo křupavé, bylo spíše jako nějaká omáčka, určitě to ubralo na chuti, ale přesto to nebylo špatné. Příště to zkusím ještě více zahustit... :-\

  2. Hanka Nepeřená   10.04.2010 | 13:49 | reagovat | závadný

    Právě jsme dojedli - je to lahoda. Masíčko je šťavnaté, těstíčko křupavé. Navíc je to hned osmahnuté a měkoučké. Fakt doporučuji.

  3. Šárka Furchová   13.02.2008 | 12:59 | reagovat | závadný

    Dělala jsem včera k večeři, maso jsem nechala uležet asi 20hodin a všem chutnalo. Bohužel mi došla sójová omáčka a neměla jsem koření "krůtí maso". Nahradila jsem pepřem, česnekem a vegetou. Maso jsem nasolila ještě před naložením. Výborné, rychlé a jednoduché.

  4. Di   13.10.2007 | 8:06 | reagovat | závadný

    Já tyhle naložené medailonky nebo steaky mám moc ráda.Vydrží mnohem déle než 24 hodin a je to skvělé předem připravené teplé pohoštění. Zkuste okořenit kari a zázvorem. Jinak základ je stejný: solamyl, sojovka, případně trochu worchesteru, hořcice, pivo, já dávám ještě vejce. Pak se může ochucovat podle vlastní fantazie. Zkošela jsem tak připravit nejen drůběž a vepřové, ale také hovězí plátky (myslím že to byla roštěnka), ze kterých jinak měkkou minutku připravit neumím.

  5. Jaroslava Oumarová   31.01.2006 | 12:58 | reagovat | závadný

    Tak takhle nakládám králičí medailonky a jsou fakt super.:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web