Krůtí prsíčka po čínsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g krůtí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
    • 3
      stroužek česnek
    • 150
      g žampiony
    • 1
      ks červená paprika
    • petrželka
    • 200
      g rýže
    • sojová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g bambusové výhonky v konzervě
    • 150
      g sójové klíčky z konzervy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z masa nakrájíme tenké medailonky a opečeme na oleji, vyděláme z pánve a dáme do kastrolu a přikryjeme, aby zůstaly teplé. Na šťávě po opékání osmažíme cibuli, plátky česneku a kostičky paprik, přidáme bambus, sojové klíčky, žampiony, petrželku, osolíme, opepříme dáme trochu kari.
2
Zamícháme a přidáme uvařenou rýži, zakapeme sojovou omáčkou, podlijeme trochou vody, nahoru dáme maso, přiklopíme a dusíme na velmi mírném ohni, dokud rýže nevsákne šťávu. Pak vypneme.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka Urbánková
    Mirka Urbánková |

    30. 10. 2007 23:35

    Tak, dnes večer jsme si na tomto pokrmu doma velice pochutnali, zelenina byla výborné kombinace. Potěšilo mě, že odpovídá i dělené stravě pro mého muže, protože tam nebyl Solamyl apod. Jinak pro mě a pro syna jsme jídlo měli ještě s rýží a pro všechny se zelným salátem a super!!! Chyba, že nebyla doma dcera, která chudák na koleji asi jenom vylizuje konzervy. Musím zopáknout někdy přes víkend. Dík za nápad, už mám ve své databázi. Papa

  • Anonym
    Anonym |

    6. 2. 2007 18:02

    mnam ham