Krůtí prsa v alobalu

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: marhal

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Měšec
    • 4
      plátek krůtí maso prsa
    • 2
      ks cibule
    • 8
      ks žampiony
    • 100
      g sýr niva
    • 4
      plátek uzený sýr
    • olej na potření alobalu
  • Marináda
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička grilovací koření
    • 2
      lžička koření na kuře

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí prsa očistíme a mírně naklepeme. Z uvedených surovin připravíme marinádu, vložíme do ní prsa a necháme alespoň 1 hodinu uležet. Připravíme si 4 kusy alobalu, jejich střed potřeme slabě olejem, posypeme nakrajenou cibulí na plátky. Na cibuli položíme plátek masa, který zasypeme nakrájenými žampiony. Na žampiony rozdrobíme kousek nivy. Vše zabalíme v alobalolu do "měšce", dáme na pekáček a 45 minut pečeme na 200 °C. Po 45 minutách nahoře rozevřeme alobal a na maso se žampiony dáme plátek uzeného sýra, vše vrátíme do trouby a pod grilem ještě 10-15 minut dopékáme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Lenka Pištěková
    Lenka Pištěková |

    15. 10. 2009 16:13

    Tak jsem to zkusila i z kuřecích steheních řízků a je to mnohem šťavňatější. Poprvé jsem maso poctivě balila do měšců, podruhý jsem ho už jen vyskládala na plech a alobalem přikryla. Můj chlap si to moc chválil, snědl rovnou tři plátky. Dávám za jedna