Autor:

Krůtí prsa na pomerančích

Střední
Ingredience
Krůtí maso
prsa
6 ks
Brambory
Střední
3 ks
Pomeranč 4 ks
Pomerančová kůra
Čerstvá strouhaná nebo sušená
 
Bazalka  
Sůl  
Pepř mletý  
Slunečnicový olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Krůtí prsa osolit, opepřit, na rozpáleném oleji zprudka osmahnout, odložit do zakryté nádoby (pustí šťávu). Očistit brambory a pokrájet na kolečka. Vymazat pekáč olejem, nechat v troubě rozpálit, poté rozložit kolečka brambor, osolit a doměkka opékat. Podlít vodou.

Oloupat pomeranče, nakrájet na kolečka a klást do pekáče. Posypat pomerančovou kůrou. Navrch pokládat osmahnuté řízky, na každý řízek jedno kolečko pomeranče. Volně pokrýt trhanými lístky čerstvé bazalky. Péct cca 20-25 min. Vhodná příloha: vařená rýže

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Krůtí prsa na pomerančích

Komentáře

  1. ivan   22.12.2014 | 15:57 | reagovat | závadný

    lze také prošpikovat jednotlivými plátky pomeranče, / místo špeku pomeranč /

  2. Daniela Burdová   23.11.2007 | 13:34 | reagovat | závadný

    Dobré, ale přišlo mi to trochu hořké, možná to bylo tou kůrou, nevím...

  3. Věra Soukupová   03.12.2005 | 13:58 | reagovat | závadný

    A ty brambory pod tím masem slouží jako podložka,aby se to maso nepřipeklo ? Proč ne jako příloha?

  4. Monika Vrbová   30.11.2005 | 17:43 | reagovat | závadný

    Tenhle způsob přípravy,dle vašeho receptu mi velmi chutnal. Dělala jsem ho sice z kuřecího masa, ale bylo to vynikající. A jako přílohu jsme si dali americké brambory a bylo to velmi chutné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web