Autor:

Krůtí prsa alá svíčková

Střední
Ingredience
Krůtí maso
prsa
1 ks
Anglická slanina
nebo Uzený bůček
50 g
Cibule
Sůl
nebo lžička kořenící směsi na krůtu
 
Kořenová zelenina
mražená
3 lžíce
Červené víno 1 sklenice
Bobkový list
Pepř celý 1 lžička
Nové koření 1 lžička
Tymián 1/2 lžička
Citron 1 ks
Zakysaná smetana 1 kelímek
Hladká mouka
1-2
2 lžíce
Brusinky  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, vložíme připravené maso a vše opečeme.

Potom podlijeme vínem a vodou, přidáme koření a plátek citronu a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Podle potřeby zředíme vodou a důkladně rozmixujeme, aby omáčka byla hladká. Potom ještě chvíli povaříme. Maso rozkrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a dozdobíme brusinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Krůtí prsa alá svíčková

Komentáře

  1. Peťas   18.02.2011 | 16:19 | reagovat | závadný

    Prosím o radu, jak dlouho se maso dusí, alespoň přibližně? Učím se vařit a nemám ani šajn... Díky

  2. Spuji   08.01.2011 | 13:01 | reagovat | závadný

    Dnes jsem délala, nejsem také žádná extra kuchařka. "Svíčkovou" jsem dělala podruhe v životě, ale byla vynikající, lepší než z pravé :-[ . Nedava jsem sice vino, ale malinko octu balsamico, ale bylo to výborné. Mňam.

  3. vendula m.   13.12.2009 | 13:08 | reagovat | závadný

    vynikajici.nejsem zadna velka kucharka, mela jsem obavu i z toho vina, protoze vino nepiji.ale ta omacka je naprosto dokonala !!!

  4. Markéta Sýkorová   06.12.2008 | 10:27 | reagovat | závadný

    NAPROSTO SUPER

  5. BLANKA Jonášová   09.09.2007 | 20:17 | reagovat | závadný

    Opravdu vynikající jenom se po ní zaprášilo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web