Krůtí prsa alá svíčková

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks krůtí maso prsa
    • 50
      g anglická slanina nebo Uzený bůček
    • cibule
    • sůl nebo lžička kořenící směsi na krůtu
    • 3
      lžíce kořenová zelenina mražená
    • 1
      sklenice červené víno
    • bobkový list
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička nové koření
    • 0.5
      lžička tymián
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • brusinky
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, vložíme připravené maso a vše opečeme.
2
Potom podlijeme vínem a vodou, přidáme koření a plátek citronu a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Podle potřeby zředíme vodou a důkladně rozmixujeme, aby omáčka byla hladká. Potom ještě chvíli povaříme. Maso rozkrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a dozdobíme brusinkami.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Peťas
    Peťas |

    18. 2. 2011 16:19

    Prosím o radu, jak dlouho se maso dusí, alespoň přibližně? Učím se vařit a nemám ani šajn... Díky

  • Spuji
    Spuji |

    8. 1. 2011 13:01

    Dnes jsem délala, nejsem také žádná extra kuchařka. "Svíčkovou" jsem dělala podruhe v životě, ale byla vynikající, lepší než z pravé :-[ . Nedava jsem sice vino, ale malinko octu balsamico, ale bylo to výborné. Mňam.

  • vendula m.
    vendula m. |

    13. 12. 2009 13:08

    vynikajici.nejsem zadna velka kucharka, mela jsem obavu i z toho vina, protoze vino nepiji.ale ta omacka je naprosto dokonala !!!

  • Markéta Sýkorová
    Markéta Sýkorová |

    6. 12. 2008 10:27

    NAPROSTO SUPER

  • BLANKA Jonášová
    BLANKA Jonášová |

    9. 9. 2007 20:17

    Opravdu vynikající jenom se po ní zaprášilo.

  • Patamat z B.
    Patamat z B. |

    27. 3. 2007 16:46

    Výborné, skoro lepší než z pravé svíčkové. Vínka stačí 1 dcl pro vůni, alkohol se stejně odpaří.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 3. 2007 12:13

    Znam a delam, je to vyborne!