Krůtí nudličky s nivou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g krůtí řízek
    • 100
      g šunka
    • 1
      dl vývar
    • 150
      g sýr niva
    • 2
      dl smetana
    • grilovací koření
    • vegeta
    • petržel
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kořením a orestujeme v rozpáleném oleji, přidáme pokrájenou šunku a krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rozdrobenou nivu a mícháme do rozpuštění, pak přilijeme smetanu a ještě necháme přejít varem.
2
Nakonec přidáme sekanou petrželku. Podáváme s brambory nebo těstovinami.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • *
    * |

    18. 8. 2012 13:43

    Dali sme si tam houby nazdárci !!

  • sarka45
    sarka45 |

    27. 3. 2011 14:14

    Skvělé.

  • Hana Krejčová
    Hana Krejčová |

    21. 5. 2008 13:17

    Chtěla bych se zeptat, vyvar davate prosim jaky a normalne delany nebo ten z kostek. dekuji

  • Anonym
    Anonym |

    21. 12. 2007 13:50

    Krůtí nudličky s nivou Poslat nový recept Poslat recept e-mailem Vytisknout recept Ingredience: 600 g krůtích řízků, 100 g šunky, 1 dl vývaru, 150 g nivy, 2 dl smetany, grilovací koření, vegeta, zelená petrželka, olej Postup přípravy: Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kořením a orestujeme v rozpáleném oleji, přidáme pokrájenou šunku a krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rozdrobenou nivu a mícháme do rozpuštění, pak přilijeme smetanu a ještě necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.Podáváme s brambory nebo těstovinami.

  • Lenka S
    Lenka S |

    6. 1. 2007 13:04

    Dnes jsme měli k obědu, velmi dobré. Smetany jsem dala celé balení (2,5 dl), a vůbec se nám to nezdálo řídké. Děkuju panu Jiřímu za upozornění o soli, bez něho bych maso určitě osolila. Takto jsem po jeho komentáři nedala ani špetku soli a bylo to slané docela dost.

  • bramborka
    bramborka |

    4. 1. 2007 17:33

    Je to mňamka,dneska jsme měli k obědu.Dávám za 1.

  • Alžběta Adamíčková
    Alžběta Adamíčková |

    2. 1. 2007 14:44

    No proste jsem to dovarila a bylo to tekuty jak polivka a to jsem nivu dvakrat pridavala. doma mi to proste nikdo nechtel jist, tak jsem musela "omacku" zahustit jiskou. Vime? Ale jinak si patlejte co chcete a z ceho chcete..

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2006 18:46

    Nějak nechápu tu polívčičku. Každej není zvyklej patlat do všeho jíšku (brrrrrrrr).

  • Alžběta Adamíčková
    Alžběta Adamíčková |

    30. 12. 2006 15:17

    Nedovedu si predstavit tu polivcicku, kdybych to nezahustila jiskou.. ale jinak mnam, moc dobry..

  • Jiří
    Jiří |

    24. 6. 2006 11:40

    Pozor! Nesolit! Niva je sama o sobě slaná. Jinak to mohlo být dobré. Pokazil jsem to. Budu zkoušt dál.

  • Jiří
    Jiří |

    24. 6. 2006 10:47

    Dnes to zkouším a i tak to vypadá dobře.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    15. 5. 2006 14:08

    Zase mám chuť si uajít do obchodu pro Nivu..O)