Krůtí na způsob zvěřiny

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks krůtí maso stehna bez kůže
    • sůl
    • olej
    • koření směs na zvěřinu
  • 1.varianta
    • 1
      lžíce sádlo
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
  • 2.varianta
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • 250
      ml smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehno si rozložíme popř.upravíme na plát. Z obou stran osolíme a posypeme kořením, srolujeme jako roládu a svážeme nití.
2
1. varianta: rolku potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle nebo oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme rolku masa a ze všech stran opečeme. Mírně podlejeme vodou a v troubě upečeme do měkka. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
3
2. varianta: na sádle nebo oleji opražíme nakrájenou slaninu a cibulku (v případě, že je slanina hodně tučná, můžeme omastek vynechat), přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přisypeme nakrájenou zeleninu a v troubě upečeme do měkka. Maso vyndáme a ze zeleniny a výpeku připravíme omáčku jako na klasickou svíčkovou. Tzn. vše rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Podáváme s houskovým knedlíkem.
4
Tento recept jsem vymyslela, když moje dcery začaly odmítat jíst jiné maso než drůbeží. My s manželem si občas nějakou klasiku dáme rádi, takže peču 2 druhy masa (krůtí a buď hovězí nebo vepřové) a příloha je společná.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.