Autor:

Krůtí mňamka s nivou - rychlovka

Střední
Ingredience
Krůtí prsa 700 g
Anglická slanina 200 g
Žampiony
Dle chuti
 
Ananas  plechovka
Sýr Niva 300 g
Šlehačka
Milli
 
Koření
Na krůtu - Avokádo nebo Kotányi
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Společně s anglickou slaninou opěčeme na teflonové pánvi na nudličky nakrájená okořeněná prsíčka. Přidáme žampióny, ananas nakrájený na kousky a zalejeme šlehačkou. Krátce dusíme asi 5 minut a přisypeme na kousky rozdělenou nivu. Necháme přiklopené dusit, až se niva rozpustí. Dochutíme podle potřeby originál kořením na krůtu.

<BR>Ingrediencí můžete podle chuti i přidat! Jako přílohu doporučuji hranolky nebo americké brambory.

<BR><BR>II. varianta: prsa nakleme, okořeníme, poklademe plátky anglické, kolečkem ananasu, a kouskem nivy. Zatočíme do roládky, sepneme párátkem a položíme na lehce vymaštěný pekáč. Roládky zasypeme nakrájenými žampióny a zalejeme šlehačkou. Pečeme přiklopené asi 3/4 až 1 hodinu.

<BR>Oba recepty jsou výtečné, jen doba přípravy se liší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.9 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Krůtí mňamka s nivou - rychlovka

Komentáře

  1. Petra   13.06.2014 | 9:03 | reagovat | závadný

    Nedávno jsem udělala variantu s roládkama a ta nám teda chutnala moc. Tak jsem včera zkusila variantu číslo jedna a ta byla oproti první zkušenosti dost hrozná :-$ . Je to divné, stejné potraviny a tak rozdílný konec. Takže tu první už nikdy v životě ;-) , lepší je ta z pekáče.

  2. Monika   22.12.2013 | 22:01 | reagovat | závadný

    Celkem to ušlo. Hranolky nemůžu nedoporučit, nehodí se k tomu, lepší by byla rýže.

  3. Zita Matejkova   19.02.2011 | 16:19 | reagovat | závadný

    Zkusila jsem obě varianty a obě jsou dobré, doporučuji.

  4. Eva Pavlorková   25.10.2008 | 13:18 | reagovat | závadný

    Opravdu moc dobré, jen bych jako přílohu doporučila spíš rýži. Hranolky doma nejíme, tak jsme zkoušeli normální vařené bambory a dost to kazí. :(

  5. Marcela Kavalcová   13.11.2007 | 9:06 | reagovat | závadný

    Skvělé skvělé skvělé. Víc není co dodat. Niva v omáčce vynikající. A že je to tučné? No a co? Ná to rozhodně nevadí.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web