Autor:

Krůtí kousky se skořicí a opilou švestkou

Střední
Ingredience
Krůtí prsa 500 g
Sušené švestky 150 g
Mandle 1 hrst
Med 1 lžíce
Vaječný koňak 1 dl
Skořice 1 lžička
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso nakrájíme na menší kousky, posypeme skořicí, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje, med, solamyl a 0,5 dl koňaku. Promícháme a necháme odležet do druhého dne. Švestky zalijeme zbytkem koňaku a necháme nasáknout.

Druhý den rozpálíme na pánvi olej, maso z prudka opečeme do zlatova, přidáme madle a po chvilce podlijeme (kdo má rád sladko-kyselou chuť, podlévá vínem). Švestky nesmíme dlouho dusit, aby se nám nerozvařily. Podáváme nejlépe s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Krůtí kousky se skořicí a opilou švestkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web