Autor:

Krůtí guláš 3x jinak

Střední
Ingredience
Cibule 150 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Paprika - sladká 2 lžíce
Kečup - ostrý 2 lžíce
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  
Krůtí maso
gulášové
1/2 kg
Hladká mouka
2-3 lžíce na zahuštění
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Na oleji osmažíme cibulku pěkně do hněda - chvíli to trvá, ale guláš bude mít pěknou barvu. Přidáme papriku a necháme ji krátince rozpustit v tuku. Přidáme maso osolené, opepřené a s kmínem a krátce orestujeme, aby se paprika nepřipálila. Přidáme kečup a podlijeme troškou horké vody. Dusíme až je maso měkké, podle potřeby přidáváme vodu. Po změknutí masa přidáme prolisovaný česnek a guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Množství vody záleží na tom, kolik budete chtít šťávy. Můžete guláš přichutit i kostkou drůbežího vývaru. Guláš necháme provařit a na závěr přidáme majoránku. Tu už nevaříme. Podle potřeby dosolíme.

Přílohy: chleba, knedlík, houska.

1 obměna: guláš příliš nezahušťujeme, ke konci varu přidáme nakrájenou zelenou papriku a pikantní klobásu. Jako příloha jsou nejlepší malé bramboráčky nebo hranolky.

2.obměna: porce guláše posypeme nasekaným vejcem uvařeným na tvrdo a cibulkou na kolečka. Tady je nejlepší příloha chleba.

3.obměna: krátce před ukončením varu přidáme sladkokyselou okurku nakrájenou na kolečka - množství podle chuti. Podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Krůtí guláš 3x jinak

Komentáře

  1. Ivan   06.08.2014 | 15:48 | reagovat |

    Prosím Vás ten kečup vynechte.Kečup je zkáza český kuchyně. Nešloby to s protlakem a trošku chilli

  2. Boris   04.10.2013 | 21:02 | reagovat |

    Recept je to zajímavý-určitě ho vyzkouším...Jen bych místo oleje použil sádlo!!!(guláš na oleji???-sorry-určitě ne!!

  3. Lenka P.   30.12.2008 | 12:53 | reagovat |

    Takto taky dělám krůtí guláš. Místo ostrého kečupu může být pálivá paprika - sáčková nebo přidávám pár kapek chilli. Gulášovou směs vůbec nepoužívám, dávám kostku masoxu. A všeobecně platné pro guláš - cibulí se nešetří. Kolik cibule, tolik masa.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web