Kruťas

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      ml mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda
    • 125
      g máslo
    • 75
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a hotové těsto nalijeme do dortové formy (nejlépe do silikonové - nemusíte vymazávat). Pečeme při teplotě 180 °C, nebo máme-li silikonovou formu, v mikrovlnné troubě 7-8 minut při výkonu 750 W. Do upečeného moučníku uděláme vidličkou nebo obráceným koncem lžíce otvůrky.
2
Polevu rozpustíme ve vodní lázni, rumu dáme podle chuti - čím víc rumu, tím víc Kruťas. Poleva je řídká, aby dobře zatekla do otvůrků a vytvořila ve světlém moučníku čokoládové rampouchy. Polevou natíráme teplý moučník a posypeme kokosem.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Oli
    Oli |

    22. 9. 2006 12:51

    Kruťas je super, rumu může být klidně i víc. Moc jsme si na něm pochutnali, byl hned pryč.

  • Katka
    Katka |

    19. 5. 2005 16:05

    Asi to bude moc dobré, vyzkouším a podělím se o zkušenosti.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    17. 5. 2005 12:00

    Tento koláč znám pod názvem Děrovaný koláč. Mám ho vyzkoušený a můžu zaručit, že si všichni milovníci kakaových a čokoládových dobrot smlsnou. Nejlepší je ta zatuhlá čokoláda v důlcích.:) A když se navrch ještě přidá šlehačka...hmmm.:)