Autor:

Kruťas

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Cukr krupice 150 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Mléko 200 ml
Rostlinný olej 5 lžíce
Poleva
Čokoláda 100 g
Máslo 125 g
Moučkový cukr 75 g
Kakao 1 lžíce
Hnědý rum 4 lžíce
Kokos 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a hotové těsto nalijeme do dortové formy (nejlépe do silikonové - nemusíte vymazávat). Pečeme při teplotě 180 °C, nebo máme-li silikonovou formu, v mikrovlnné troubě 7-8 minut při výkonu 750 W. Do upečeného moučníku uděláme vidličkou nebo obráceným koncem lžíce otvůrky.

Polevu rozpustíme ve vodní lázni, rumu dáme podle chuti - čím víc rumu, tím víc Kruťas. Poleva je řídká, aby dobře zatekla do otvůrků a vytvořila ve světlém moučníku čokoládové rampouchy. Polevou natíráme teplý moučník a posypeme kokosem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kruťas

Komentáře

  1. Oli   22.09.2006 | 12:51 | reagovat |

    Kruťas je super, rumu může být klidně i víc. Moc jsme si na něm pochutnali, byl hned pryč.

  2. Katka   19.05.2005 | 16:05 | reagovat |

    Asi to bude moc dobré, vyzkouším a podělím se o zkušenosti.

  3. Táňa K.   17.05.2005 | 12:00 | reagovat |

    Tento koláč znám pod názvem Děrovaný koláč. Mám ho vyzkoušený a můžu zaručit, že si všichni milovníci kakaových a čokoládových dobrot smlsnou. Nejlepší je ta zatuhlá čokoláda v důlcích.:) A když se navrch ještě přidá šlehačka...hmmm.:)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web