Krupicový knedlík v ubrousku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l krupice
    • 1
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks houska
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vařícího mléka vsypeme krupici, osolíme, dobře promícháme a necháme 30 minut stát. Housky pokrájené na kostičky osmažíme na másle. Do těsta vmícháme postupně vejce, osmažené housky, ve tvaru šišky vložíme do navlhčeného, vyždímaného a máslem pomaštěného ubrousku, který kolem knedlíku ovineme a volně zavážeme. Knedlík hned vložíme do velkého kastrolu s vařící osolenou vodou a vaříme asi 25 minut. Během vaření knedlík asi dvakrát obrátíme. Uvařený knedlík hned propíchneme vidlicí a ostrým tenkým nožem krájíme na plátky (asi 18 plátků).
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.