Křupavé kuřecí nudličky podle Nigelly

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa
    • podmáslí
    • sůl
    • krekry slané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a necháme odležet v podmáslí, nejlépe přes noc. Slané krekry (1 balení, 150 g, já použila Telku klasik) nahrubo rozdrtíme. Kuřecí nudličky necháme na sítu lehce okapat od podmáslí a poté je obalíme v podrcených slaných sušenkách. Naskládáme je na pečící papír na plech a pečeme v rozehřáté troubě cca 30 minut. Můžeme, ale nemusíme je trošku pokropit olivovým olejem. V půlce pečení je dobré nudličky obrátit.
2
Je to lehké jídlo připravené bez tuku. Ke křupavým nudličkám můžeme podávat nějakou pikantní omáčku.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Monika V.
    Monika V. |

    2. 5. 2007 12:02

    Tento recept znám, ale místo krekrů se v něm používají brambůrky - dnes je na trhu tolik příchutí, že pokaždé je toto jídlo jiné.

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    2. 5. 2007 11:29

    Jinak ty nugety nechala namočené v kefíru pouze hodinu než se ty brambory upekly,pak to oboje šoupla na dvou plechách do trouby a pekla současně.Její děti se po tomto jídle jen oblizují.

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    2. 5. 2007 11:24

    Už ho posílám.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    2. 5. 2007 10:48

    Zito, nechcete sem přidat i recept na ty Krvavé brambory?

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    2. 5. 2007 09:38

    Tento recept znám,ale Nigella nedělala nudličky,ale malé nugety,nesolila a použila 3 balení slaných pikantních sušenek.Pekla zároveň v troubě s Krvavými brambory.Pekla na 2OO st.