Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks listové těsto pláty
    • rebarbora 2 řapíky
    • 55
      g cukr krupice přírodní
    • moučkový cukr na poprášení
    • vanilková zmrzlina k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na sušenky vykrojte 12 koleček. Rozložte v jedné vrstvě na plechy a pečte asi 10 minut dozlatova. Mezitím pokrájejte rebarboru na asi třícentimetrové špalíčky a spolu s cukrem a 2 lžícemi vody povařte za stálého míchání na mírném plameni asi 5 minut, až se cukr rozpustí.
2
Pak nechte na velmi mírném plameni 10 až 15 minut povařit, až rebarbora změkne, ale ještě se úplně nerozvaří. Na kolečka z listového těsta rozdělte rebarborový konfit, křehké dílko korunujte lahodnou zmrzlinou, zakápněte sirupem a poprašte moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.