Křupavé jáhelné omeletky (bez lepku)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 100
      g jáhly
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 150
      g jahody čerstvé nebo mražené
    • 50
      g cukr
    • 1
      balení žervé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly umeleme v nožovém mixétu na co nejjemnější mouku. Vejce rozšleháme s bílým jogurtem, vmícháme jahelnou mouku,se špetkou soli a těsto necháme chvíli odpočinout.
2
Zatím připravíme náplň: mražené jehody necháme téměř rozmrazit, přidáme cukr a nakonec vmícháme žervé.
3
Z těsta upečeme na oleji 4 omeletky, naplníme náplní, přehneme, podáváme a baštíme.
4
Jáhly mají vysokou biologickou hodnotu, spoustu vitaminů a minerálů a jsou lehce stravitelné.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.