Křupavé domácí rohlíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka (Speciál)
    • 0,5
      ks droždí (kostky)
    • 3
      dl mléko
    • 70
      g sádlo (Vepřové)
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl (Zarovnané lžičky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Moukou se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které vyválíme na dva kruhy. Ty rádýlkem rozdělíme na 8 dílků (dohromady tedy 16) a stočíme je směrem od kraje do středu na rohlíčky.
2
Necháme je trochu nakynout, potřeme vajíčkem a sypeme sezamem, mákem, plněným semínkem, solí, kmínem nebo sýrem. Upečeme dokřupava.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Ludmila
    Ludmila |

    15. 11. 2016 19:41

    já přidávám do těsta semínka slunečnice a lnu. Máme to tak moc rádi. A jsou fakt s těmi semínky super!!!!!!!

  • hana smažinková
    hana smažinková |

    23. 5. 2010 09:22

    Dnes peču podruhé. Jsou opravdu výborné. Jen pokaždé zapomínám koupit sádlo, tak dělám s máslem a do každého rohlíku ještě kousek másla zamotám. Dávám za 1.

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    21. 9. 2009 09:00

    V sobotu jsem opět pekla a dovnitř každého rohlíku jsem zamotala plátek anglické. Úžasné, manžel mě vychvaloval do nebe :-)

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    23. 8. 2009 15:31

    Vynikající, doporučuji. Můj syn je rohlíkovej a jen trošku vychládly už začaly mizet. Rohlíky jsem pekla poprvé a bez problému se povedly. Rychlé a vynikající. Pokud zapomenete koupit pečivo je to k nezaplacení. Díky za recept.

  • Nikola Kadlecová
    Nikola Kadlecová |

    21. 6. 2009 14:06

    Rohlíčky byly úžasné. Včera jsem je upekla a na snídani už nezbyly.

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    9. 6. 2009 22:29

    Nechávajú sa kysnúť len rohlíčky alebo aj cesto?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    10. 10. 2008 20:09

    Tak tedy nevím - když má někdo dnu a spořádá plech těchto rohlíčků a za tepla ....:-((((( Jinak ty rohlíčky dobré jsou, ale i když to někdo cchce pochválit, neměl by to moc přehánět. Kdo ví, co umí dna ...pochopí...a jaká dieta se drží...Anežko, nić ve zlém.:-)

  • Anežka Lišková
    Anežka Lišková |

    10. 10. 2008 18:29

    Rohlíčky byly výborné , chválil je i manžel....má dnu a tak ted´nesmí maso..... spořádal celý plech ještě za tepla.... :-)

  • LENKA FRANTOVÁ
    LENKA FRANTOVÁ |

    10. 2. 2008 13:15

    ROHLÍKY JSEM PEKLA POPRVÉ A POVEDLY SE PŘESNĚ DLE RECEPTU. VÝBORNÉ...

  • peta
    peta |

    29. 5. 2006 23:02

    najit recept na rohlik je umeni souhlasím s Daliborem jsou moc dobré.

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    11. 10. 2005 09:24

    Noc nič moc, radšej si kúpim ráno v obchode čerstvé

  • Dalibor Novak
    Dalibor Novak |

    29. 3. 2005 22:26

    Tak jsem to dneska skusil..Musim uznat, vyvedly se vyborne! Zbastili jsme je jeste za tepla...Co se tyka toho peceni: ja to nechal 10 minut na 180 a pak jsm to dal nanecelych 5 minut na 200, at to chytne barvicku. Vypadaly jako "sladke rohliky"...Proste paradicka...Muzu jen doporucit...Mimochodem: poprve jsem pekl rohliky;-)

  • dudu
    dudu |

    19. 10. 2004 16:41

    a jak horka ma bejt trouba nez to tam soupnem????a asi jak dlouho se maji pect?