Autor:

Krtkův dort - dobrý korpus

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 1,5 hrnek
Moučkový cukr 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Olej 1/2 hrnek
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Pudinkový prášek
vanilkový
2 lžíce
Kakao
holandské - množství podle chuti
2 lžíce
Krém
Měkký tvaroh
homogenizovaný
400 g
Smetana ke šlehání
min. 31 % tuku
500 ml
Moučkový cukr
množství cukru dle chuti
6 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Hořká čokoláda
opět množství dle chuti
1 hrnek
Ztužovač šlehačky
pokud použijete kvalitní šlehačku a homogenizovaný tvaroh není potřeba
2 balíček
Ovoce
Banány
množství podle velikosti banánů
5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce

V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkový pudinkový prášek.
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a nakonec vlažné mléko. Poté do této tekuté části postupně přimícháváme sypkou směs. Nakonec ušleháme z bílku tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. (Pokud nám zbyly z přípravy nějakého pokrmu bílky, můžeme je použít, korpus bude nadýchanější.)
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (používám formu o průměru 23 cm).
Prvních 10 minut pečeme na 180°C, poté stáhneme na 150°C a pomalu dopékáme cca 30 minut.

Po vychladnutí korpus vydlabeme (cca 1 cm od okraje, 1 až 1,5 cm do hloubky - podle výšky korpusu). Vydlabanou část korpusu rozdrobíme a necháme stranou na dokončení dortu. Na vydlabaný korpus poklademe podélně rozpůlené banány.

Připravíme si krém. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme do tuha vyšlehanou smetanu (do které jsme případně přidali ztužovač) a vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. (Do krému můžeme přidat banánové aroma).
Takto připravený krém naneseme na korpus s banány - snažíme se vytvořit kopeček jako krtinec. Vytvarovaný dort posypeme rozdrobeným korpusem a lehce drobky korpusu ke krému přitlačíme.

Hotový dort dáme řádně vychladit do lednice.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Krtkův dort - dobrý korpus

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web