Kroupový hrnec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kroupy velké
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks mrkev menší
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks párky nožičky
    • 1
      lžička majoránka sušená
    • 750
      ml vepřový vývar
    • 150
      g cherry rajčátka
    • 1
      ks brokolice růžičky
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy nasypeme do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat, pak osolíme a uvaříme téměř doměkka. Párky nakrájíme na špalíčky, s majoránkou a kroupami dáme do vetšího hrnce a zalijeme vývarem. Cibuli a mrkev pokrájíme nadrobno a společně orestujeme - přidáme ke kroupám. Přidáme růžičky brokolice a krátce podusíme. Pak přidáme přepůlená rajčátka ještě minutku dusíme. Osolíme opepříme a podáváme.
2
Dochutit můžeme i rozrtřeným česnekem se solí.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    24. 4. 2016 23:13

    Mám nejspíš dost blbej dotaz. Vznikne z toho polívka nebo tužší směska, která by se dala jíst s chlebem?

  • recepty 73
    recepty 73 |

    23. 5. 2010 19:35

    Moniko,jste zcela jistě bystrá žena a všimla jste si chyby,která mi unikla-omlouvám se(můj myšlenkový pochod byl rychlejší než....),leč s vyjadřováním je to horší... :-((.Fuj se na jídlo neříká-to vědí i děti z MŠ.

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    22. 5. 2010 08:46

    Hm, to je váš osobní názor, místo párků bych dala možná kvalitnější maso, ale ne každý jí jídlo bez masa. Já musím taky do každého aspoň chuť masa propašovat. Jinak bych neobstála a nikdo by to nejed. Zastávám názor čím méňě masa, tím lépe, ale to fuj tam podle mě nepatří.

  • Monika Špinková
    Monika Špinková |

    22. 5. 2010 08:14

    Tak nevím, brokolice se nám změnila asi na kapustu nebo špatně vidím? Proč ty párky do relativně zdravého jídla, fuj.