Kroupovo koleno

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové koleno
    • česnek
    • sůl
    • anglická slanina
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koleno vykostíme a naporcujeme na větší kousky. Ty posolíme a počesnekujeme. Vložíme do misky, zalijeme vodou, promícháme a přiklopením další nádoby (např. malého talířku) vytlačíme z masa vodu. Dáme uležet do ledničky min. na 24 hodin.
2
Na dno pekáčku naskládáme pláty anglické slaniny, na ně položíme naložené maso, zalijeme smetanou a dáme péci.Podáváme s hranolkami, chutná i s chlebem a křenem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kikinka251
    kikinka251 |

    16. 4. 2011 13:12

    Lepsi vikostene ale moc dobré

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    31. 5. 2006 14:26

    Koleno se dá koupit i vykostěné, např. v Bille. Stačí jen odstranit kůži.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    30. 5. 2006 13:58

    Díky za vysvětlení:-)

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    29. 5. 2006 22:46

    Nejprve maso s česnekovou vodou důkladně promíchám a potom přebytečnou vodu vytlačím.Česnek lépe ochutí maso.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    29. 5. 2006 11:14

    Zní to dobře, jen mi to není úplně jasné s tou vodou. Když maso zaleju vodou, proč z něj následně tutéž vodu vytlačuju talířkem? Jsem při pondělku asi méně chápavá:-)))