Kroupové klobásky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kroupy
    • 1
      ks klobása větší, např. moravská, ostravská...
    • cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, scedíme a na cedníku propláchneme vařenou horkou vodou. Na trošce oleje osmažíme cibulku dozlatova, ke konci smažení přidáme orestovat pokrájenou klobásu i nastrouhaný česnek. Ke klobásové směsi vmícháme vařené kroupy, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a promícháme.
2
Podáváme teplé, buď samotné nebo s krajíčkem čerstvého chleba a sklenicí chlazeného piva.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    21. 11. 2016 16:53

    Výborné :-* prakticky vždy jsou kroupy a nějaká ta klobáska doma, takže dostupný a výborný recept :-))

  • Kouřilová
    Kouřilová |

    7. 1. 2015 14:56

    Zkusila jsem a nelituji.Manželovi také velmi chutnaly.Má rád takovéhle vesnické recepty,protože je zná z domova a já jim také brzy přišla na chuť jako kuchařky předemnou.Děkuji za recept.

  • Lenka Zimová
    Lenka Zimová |

    29. 7. 2012 10:25

    Máme rádi jídla z krup a ani tenhle recept nezklamal,děkuji za něj. :-* :-*

  • Slávka
    Slávka |

    12. 4. 2012 16:17

    Výborné, ale záleží hodně na druhu klobásy. Když je klobása hodně tučná je lepší přidat víc krup.

  • Marie Hromasová
    Marie Hromasová |

    19. 1. 2012 20:01

    Moc dobré, chutí hodně podobné kubovi.Děkuji za pěkný recept z krup.