Autor:

Krkovička z trouby na zelenině

Střední
Ingredience
Vepřová krkovice 6 plátek
Cibule
1-2
2 ks
Mrkev 2 ks
Petržel 2 ks
Celer 1 ks
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Nakládané okurky
2-3
3 ks
Hladká mouka 6 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Sádlo 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky.

Podáváme s knedlíkem - buď houskovým, nebo bramborovým. Je to dobré i s rýží, ale knedlík je nejlepší.

Je to opravdu moc dobré, zase něco jiného. Chuť různé zeleniny s dalšími surovinami je opravdu skvělá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.85 13 5 1
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Krkovička z trouby na zelenině

Komentáře

  1. Venc   27.08.2013 | 18:10 | reagovat |

    Nemám slov prostě výtečný : jenom přidal 2 stroužky česneku na zelenince jsem nešetřil O:-) O:-) jenom doporučuji O:-) O:-)

  2. Ivana Samcová   28.11.2012 | 11:50 | reagovat |

    U nás doma naprostá spokojenost. Moc nám to chutnalo. Jako přílohu jsme měli houskové knedlíky. Těším se, až znovu zopakuji. Mám recepty paní Jany moc ráda a tento to jen potvrdil. Ivana

  3. Zdenka Kocmichová   12.07.2010 | 13:16 | reagovat |

    Dobré. Vzhledem k tomu, že přítel nerad kyselé, nedávala jsem citrón a příliš hořčice. Zbalznul to bez připomínek:-) Za 1.

  4. hana Valentová   21.12.2008 | 8:41 | reagovat |

    Výborné!

  5. Jana Jurášková   02.03.2008 | 9:48 | reagovat |

    Zeleninu jsem použila mraženou-"pod svíčkovou",přidala jsem ještě žampiony a ve finále jsem do šťávy nedávala okurky. Jako přílohu jsme měli bramborové knedlíky. Bylo to vynikající. Přítel to hodnotil-no to se Ti tedy povedlo a všichni chtěli přidat.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web