Autor:

Krkovička z trouby na zelenině

Střední
Ingredience
Vepřová krkovice 6 plátek
Cibule
1-2
2 ks
Mrkev 2 ks
Petržel 2 ks
Celer 1 ks
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Nakládané okurky
2-3
3 ks
Hladká mouka 6 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Sádlo 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky.

Podáváme s knedlíkem - buď houskovým, nebo bramborovým. Je to dobré i s rýží, ale knedlík je nejlepší.

Je to opravdu moc dobré, zase něco jiného. Chuť různé zeleniny s dalšími surovinami je opravdu skvělá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1
4.85 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 15x)
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Krkovička z trouby na zelenině

Komentáře

  1. Venc   27.08.2013 | 18:10 | reagovat | závadný

    Nemám slov prostě výtečný : jenom přidal 2 stroužky česneku na zelenince jsem nešetřil O:-) O:-) jenom doporučuji O:-) O:-)

  2. Ivana Samcová   28.11.2012 | 11:50 | reagovat | závadný

    U nás doma naprostá spokojenost. Moc nám to chutnalo. Jako přílohu jsme měli houskové knedlíky. Těším se, až znovu zopakuji. Mám recepty paní Jany moc ráda a tento to jen potvrdil. Ivana

  3. Zdenka Kocmichová   12.07.2010 | 13:16 | reagovat | závadný

    Dobré. Vzhledem k tomu, že přítel nerad kyselé, nedávala jsem citrón a příliš hořčice. Zbalznul to bez připomínek:-) Za 1.

  4. hana Valentová   21.12.2008 | 8:41 | reagovat | závadný

    Výborné!

  5. Jana Jurášková   02.03.2008 | 9:48 | reagovat | závadný

    Zeleninu jsem použila mraženou-"pod svíčkovou",přidala jsem ještě žampiony a ve finále jsem do šťávy nedávala okurky. Jako přílohu jsme měli bramborové knedlíky. Bylo to vynikající. Přítel to hodnotil-no to se Ti tedy povedlo a všichni chtěli přidat.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web