Krkovička s kopečky

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
60 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti
    • 4
      ks celozrnné pečivo Housky, kornspici, 3 kaiserky a pod. Mohou se použít i obyšejné rohlíky.
    • 4
      ks vejce -oddělit žloutky a bílky
    • 50
      ml mléko
    • 4
      ks kuřecí játra
    • 1
      ks cibule
    • 6
      ks čerstvé žampiony -není třeba loupat, jen otřít.
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce houbové koření
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 150
      g máslo
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      hrst pažitka -nadrobno
    • 4
      plátek tvrdý sýr na zapečení
    • mořská sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce kečup -jaký má kdo rád
    • 3
      ks sušená rajčata -v oleji

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna. Rozehřejeme troubu na 180°C.Horkovzdušná na 160°C.
2
Pečivo nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky spolu se zálivkou našlehanou(vidličkou) z mléka, 80g rozpuštěného másla a žloutků. Dobře promícháme, aby se obalila každá kostička a dáme stranou.
3
Připravíme si dvě pánve, na každou dáme olivový olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme, kuřecí játra nakrájíme na malé kousky( pozor na žluč), přidáme k zesklovatělé cibuli, rychle orestujeme se špetkou pepře a necháme zchladnout.
4
Mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky a orestujeme s drceným kmínem.
5
Na vymazaný teflonový plech položíme plátky masa omáčkou nahoru. Do misky přidáme játra s cibulkou a žampiony, bylinky, houbové koření, lehce promícháme a přidáme tuhý sníh ze 4 bílků, ušlehaný se špetičkou soli.
6
Na každý plátek navršíme kopeček směsi a uhladíme lžící. Posypeme nakrájenými kousky sušených rajčat.Zbyde-li směs, dáme do rohu plechu. Zbylou část másla nakrájíme na plátečky a poklademe vrcholy kopečků. Krásně se v troubě rozteče a provoní kůrku.
7
Vložíme do trouby a snížíme teplotu na 160°C ( pokud by se peklo moc rychle, může se ještě mírně snížit, event přikrýt na chvíli alobalem). Jakmile se maso s kopečky peče, lehce podléváme, později přeléváme výpekem. Před koncem na každou porci položíme plátek sýru, necháme roztavit. Maso musí být měkké, kopeček s jemnou zlatou kůrkou.
8
Podáváme s velkou oblohou nebo zeleninovým salátem. Pro jedlíky s rýží nebo brambory.
9
Jídlo se zdá složité, ale zase je 2 v 1, takže odpadne loupání brambor jako příloha.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.