Krkovička s kopečky

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Plátky krkovičky bez kosti 4 ks
Celozrnné pečivo
Housky, kornspici, 3 kaiserky a pod. Mohou se použít i obyšejné rohlíky.
4 ks
Vejce
-oddělit žloutky a bílky
4 ks
Mléko 50 ml
Kuřecí játra 4 ks
Cibule 1 ks
Čerstvé žampiony
-není třeba loupat, jen otřít.
6 ks
Pepř mletý 1 špetka
Houbové koření 1 lžíce
Drcený kmín 1 lžička
Máslo 150 g
Petrželka 2 hrst
Pažitka
-nadrobno
1 hrst
Tvrdý sýr
na zapečení
4 plátek
Mořská sůl  
Olivový olej 4 lžíce
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Kečup
-jaký má kdo rád
1 lžíce
Sušená rajčata
-v oleji
3 ks
Krkovička s kopečky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna. Rozehřejeme troubu na 180°C.Horkovzdušná na 160°C.

Pečivo nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky spolu se zálivkou našlehanou(vidličkou) z mléka, 80g rozpuštěného másla a žloutků. Dobře promícháme, aby se obalila každá kostička a dáme stranou.

Připravíme si dvě pánve, na každou dáme olivový olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme, kuřecí játra nakrájíme na malé kousky( pozor na žluč), přidáme k zesklovatělé cibuli, rychle orestujeme se špetkou pepře a necháme zchladnout.

Mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky a orestujeme s drceným kmínem.

Na vymazaný teflonový plech položíme plátky masa omáčkou nahoru. Do misky přidáme játra s cibulkou a žampiony, bylinky, houbové koření, lehce promícháme a přidáme tuhý sníh ze 4 bílků, ušlehaný se špetičkou soli.

Na každý plátek navršíme kopeček směsi a uhladíme lžící. Posypeme nakrájenými kousky sušených rajčat.Zbyde-li směs, dáme do rohu plechu. Zbylou část másla nakrájíme na plátečky a poklademe vrcholy kopečků. Krásně se v troubě rozteče a provoní kůrku. Vložíme do trouby a snížíme teplotu na 160°C ( pokud by se peklo moc rychle, může se ještě mírně snížit, event přikrýt na chvíli alobalem). Jakmile se maso s kopečky peče, lehce podléváme, později přeléváme výpekem. Před koncem na každou porci položíme plátek sýru, necháme roztavit. Maso musí být měkké, kopeček s jemnou zlatou kůrkou.

Podáváme s velkou oblohou nebo zeleninovým salátem. Pro jedlíky s rýží nebo brambory.

Jídlo se zdá složité, ale zase je 2 v 1, takže odpadne loupání brambor jako příloha.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Krkovička s kopečky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web