Krkovička na smetaně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová krkovice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý
  • Příloha:
    • hranolky
    • tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky nasolíme, opepříme a vložíme do ohnivzdorné skleněné mísy a zalejeme šlehačkou. Pečeme v troubě cca 75 minut při teplotě 220 °C. V průběhu pečení jednou až dvakrát maso podlijeme vodou, aby se šťáva nevypekla, pět minut před koncem pečení plátky posypeme nahrubo postrouhaným sýrem.
2
Podáváme s hranolky, tatarkou a polejeme výpekem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • tomas 77
    tomas 77 |

    17. 10. 2010 23:00

    zdravim vsechny kutili. chci se zeptat,zdali pak se muze dat misto slehacky na slehani,slehacka na vareni a peci platky krkovicky s tim?

  • Jana Koelblová
    Jana Koelblová |

    15. 2. 2010 08:45

    Jednoduchý, rychlý a hlavně výborný recept. Dělala jsem k němu opékané brambory a byla to mňamka.

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    10. 2. 2010 11:18

    jednoduche a moooc dobre! moc nam to chutnalo, udelali jsme si k tomu hranolky...manzel si to strasne pochvaloval! mnam! Doporucuji!