Krkovička jako bramboráková

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová krkovice
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce mléko
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin připravíme těstíčko ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky. Pomalu smažíme v oleji na pánvi.
2
Podáváme třeba s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    18. 11. 2011 13:10

    Výborné.

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 5. 2011 09:43

    ...použil jsem plátky plecka a bylo to zvláštní :-\ , ale dobré :-D

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    31. 10. 2010 14:57

    Tohle jidlo delam s uspechem jiz strasne dlouho, jenom misto krkovice z kotletek nebo kurecich rizku. Testicko delam ze dvou davek, ale staci na osm rizku. Kdyz neni cas skrabat brambory, je to vyborna nahrazka bramboraku. Recept si urcite zaslouzi 1...

  • Jitulín
    Jitulín |

    31. 10. 2010 13:56

    Tak jsme to dnes měli k obědu. Uvedené množství ingrediencí nestačí v žádném případě na 4 plátky. Nakonec na 5 plátků jsem dělala těstíčko ze 4 vajec. Maso je měkké, těstíčko dobré, po majoránce bramborákové, ale příště bych to dělala z jiného druhu masa. Krkovička je přece jen dost prorostlá a nejvíc ji miluju vypečenou v troubě. Jídlo bylo dobré, ale nenadchlo

  • STANKA SPEVÁROVÁ
    STANKA SPEVÁROVÁ |

    15. 9. 2010 08:38

    MOC DOBRÝ RECEPT.CO JSEM HO VYZKOŠELA TAK HO DĚLÁME POŘÁD.JEDNOU SE MI STALO ŽE TĚSTÍČKO NA MASE NEDRŽELO.STAČÍ OBALIT VE STROUHANCE A POTOM TĚSTÍČKO.NA CHUTI JÍDLA SE NIC NEMĚNÍ.DĚKUJI MOC ZA RECEPT.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 10. 2007 13:41

    Milí kritici, a všimli jste si, že v těstíčku jsem neuvedla brambory. Proč asi? :) Nejedná se o řízek v bramborákovém těstě, ale v ochuceném těstíčku.

  • leona paralova
    leona paralova |

    24. 8. 2007 21:40

    nic noveho pod sluncem,stary dobry pelhrimovsky rizek,ten se dela ale z kyty.ale jinak dobry

  • Máša
    Máša |

    21. 8. 2007 19:39

    Dělám podobně,jenom maso před obalením opeču ( stává se,že maso není v těstě propečené,zvlášť je-li trochu silnější )a poté obalím v mouce. Bramborákové těsto pak lépe drží na mase. Podávám s kysaným zelím, nebo zelným salátem.Výborná pochoutka. Lze dělat také z uzeného masa.