Krkovice po cikánsku

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová krkovice bez kosti
    • cibule
    • špek
    • červená paprika
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, trochu opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo proužky a špek také nakrájíme na slabé plátky. Vezmeme pekáč (ne moc velký, podle toho, kolik chceme udělat porcí) a dáme první vrstvu cibule, špek, krkovici a maso posypeme červenou paprikou. A zase cibule, špek, maso, červená paprika. Prokládáme, až máme hotovo. Dáme do lednice, nejlépe na dva dny odležet, pak podlijeme vodou a pečeme v troubě, dokud maso není měkké.
2
Podáváme s bramborem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Evina
    Evina |

    5. 2. 2012 12:17

    Místo špeku jsem dala slaninu a potřela jsem jí česnekem. Nemělo to chybu :-P

  • Martin Navrkal
    Martin Navrkal |

    10. 10. 2010 18:46

    díky za upozonění :-)

  • Ladia
    Ladia |

    10. 10. 2010 18:23

    Krkovice - vepřové maso.

  • marty
    marty |

    29. 4. 2008 19:34

    Uvařila jsem a za chvíli nic nezbylo. Výborné. Moc děkuji za skvělý recept.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 9. 2007 11:57

    Krkovice byla na nedělní oběd a vůbec nezklamala.Naopak,maso se jen rozplývalo a bylo krásně šťavnaté.Jednoduchý a chutný recept.Dávám 1.PS

  • jana kubíčková
    jana kubíčková |

    19. 9. 2007 19:01

    Tento recept mohu s klidnou duší doporučit,jelikož už ho dělám mnoho let pod názvem -živáňská pečeně-a má teda grády.Nejvíce se osvědčil když nám na domě pomáhali manželovi kamarádi.Ztěžovali si pouze na to,kdo teď bude pokračovat v práci?