Autor:

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

Obtížné
Ingredience
Cibule 1 ks
Sušené houby  hrst
Máslo 1 lžíce
Vejce 4 ks
Eidam sýr 4 plátek
Rostlinný olej 4 lžíce
Smetana 250 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Citronová šťáva  
Vývar  
Pepř mletý  
Sůl  
Hovězí maso
zadní (každý o hmotnosti 200 g)
4 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Sušené houby namočíme přes noc do vody nebo do mléka a druhý den podusíme na másle. Přidáme rozšlehaná, osolená vajíčka a necháme za stálého míchání ztuhnout tak, aby vznikla houbová míchanice. Plátky masa dotenka rozklepeme, opepříme a položíme na ně plátek sýra, na něj navršíme porci vaječné míchanice s houbami, zavineme a upevníme párátky nebo jehlami. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a zprudka je po všech stranách opečeme. Poté zmírníme oheň, závitky nepatrně podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté pod pokličkou zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme. Měkké závitky vyjmeme a uchováme je v teple, do zbylé šťávy přidáme smetanu, v níž rozmícháme mouku a důkladně provaříme. Na talíři závitky přeléváme připravenou zhoustlou smetanovou omčkou, kterou ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web