Autor:

Krkonošský houbovec

Střední
Ingredience
Rohlík 10 
Mléko 1/2 l
Vejce
Rostlinný olej
Na vymazání
 
Sůl  
Česnek 6 stroužek
Majoránka  
Sušené houby 1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejeme do dobře vymazaného pekáče. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm.

Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřáté troubě. Podáváme se salátem nebo okurkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Krkonošský houbovec

Komentáře

  1. Matouš Roneš   04.10.2009 | 2:51 | reagovat | závadný

    lepší je použít sušené houby, do houbovce rozhodně nepatří žádná uzenina ani jiné maso.nejchutnější houbovec ohřejvaný na másle na kostky nakrájený:)

  2. Daniela   06.02.2007 | 18:07 | reagovat | závadný

    Opravdova lahudka! Priste musim udelat z vetsiho mnozstvi. Dekuji vsem za komentare,protoze jsem si musela nektere suroviny nahradit. Nemame tady rohliky,takze dik za radu s celozrnnou bagetou. Dale nesezenu susene houby,takze jsem dala cerstve podle pani Jarky a pro manzela pridala na kosticky nakrajenou sunku. Asi bych se mela omluvit vsem z Krkonos,ze jsem z jejich Houbovce udelala jakousi zaoceanskou nahrazku,ale byla to basta.

  3. Katka   06.09.2006 | 21:33 | reagovat | závadný

    Výborné je do toho přidat 15 dkg anglické slaniny nebo moravské uzené nakrájené na kostičky. Manželovi to moc chutná

  4. Jana Hamalová   30.09.2005 | 17:39 | reagovat | závadný

    Tohle jídlo miluju. Jsem taky z Podkrkonoší. Já mám ráda v tomto jídle hodně hub.

  5. Jarka Matějková   30.09.2005 | 16:34 | reagovat | závadný

    Je to výborné,jde to i z čerstvých hub,ale musí jich být plné dva talíře nakrájených

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web