Autor:

Krkonošské houbové knedlíky

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Čerstvé houby
nebo žampiony
200 g
Mléko 300 ml
Vejce 2 ks
Houska 6 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Slanina 50 g
Cibule 1 ks
Hrubá mouka 4 lžíce
Sádlo 2 lžíce
Strouhanka 1 lžíce
Muškátový květ  
Pažitka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je.
V mléce rozmícháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na vychlazenou žemli a necháme 30 minut stát.
Poté do směsi dobře zamícháme mouku a strouhanku.
Plátky hub podusíme na rozpuštěných kostičkách slaniny, necháme prochladnout a vmícháme do žemlového těsta spolu s muškátovým květem a pažitkou.
Dobře promícháme a tvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Podáváme se salátem z kysaného zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Krkonošské houbové knedlíky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web