Křidélka pod peřinou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks kuřecí maso křídla
    • 4
      ks rohlík
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • muškátový oříšek
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Křidélka naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, přidáme kousek másla, podlijeme vodou a pečeme do zlatova.
2
Nádivka: rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolku. Ohřejeme mléko, rozpustíme v něm 1 lžici másla, horkým mlékem spaříme rohlíky, zamícháme a necháme odpočinout. Přebytečné mléko scedíme, přidáme žloutky, nasekanou petrželku, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, zamícháme.
3
Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na upečená křidélka - uděláme peřinu a dáme znovu péct. Při 180 °C pečeme do zlatova. Podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.