Krétský králík s vejci a jogurtem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks citron
    • 0,5
      sklenice olej (Nejlép olivový)
    • 0,5
      kg jogurt (Pokud možno ovčí nebo jiný plnotučný)
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2-3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáčce, osolíme, opepříme. Zalijeme olejem a trochou vody a upečeme. Upečeného králíka vyjemem z trouby.
2
V misce rozmícháme jogurt s vejci a 2-3 lžícemi vody. Tímto králíka zalijeme a necháme v troubě dalších 15-20 minut, než omáčka zhoustne.
3
Podáváme s čerstvým salátem, ale můžete přidat i vařené bramory atd., to už je na Vás.
4
Recept je z Krétské kuchyně.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou
    sibila sibilidou |

    21. 2. 2009 06:19

    Dobry den Pani Gabino!Ne ten jogurt se nesrazi,fungujeto jak zapekane nudle v troube,ale misto mleka je tam jogurt.Poslala jsem i foto,ale nevim jestli jsem neudelala s foto nejakou chybu ,ze to tu jeste neni.

  • Gábina H
    Gábina H |

    17. 2. 2009 09:34

    Nesrazí se ten jogurt v omáčce?