Křenová pomazánka z červené řepy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g červená řepa -uvařená,oloupaná
    • strouhaný křen -čerstvý
    • 150
      g zakysaná smetana
    • sůl -dle chuti
    • cukr krupice -na špičku nože(nemusí být)
    • citronová šťáva -pár kapek(nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu uvařenou ve slané vodě oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme také najemno. Množství záleží na jeho čerstvosti a síle.
2
Řepu smícháme s křenem, smetanou a osolíme. Dochutit můžeme i cukrem a citronem. Zamíchané necháme vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem nebo na pečivo rovnou mažeme, zdobíme dle vlastní chuti a fantazie.
3
*Můžete udělat i variantu se strouhaným jablkem.
4
*Použít můžete i krenex(smetanový...).
5
Takto připravenou smetanovou řepu s křenem můžeme podávat i k pečenému, grilovanému nebo vařenému masu.

Komentáře k receptu

  • Zlata
    Zlata |

    15. 12. 2015 14:57

    Moc dobré. Doporučuji nenahrazovat čerstvý křen křeníkem, protože už to není tak svěží, ale to jen tak na okraj, my totiž máme rádi ostřejší chuť a k masu je to fajnovější.

  • meluzinka
    meluzinka |

    6. 2. 2014 08:27

    uz jsem taky delala, je vyborna a chutna predevsim manzelovi kvuli te krenove prichuti

  • Hanka
    Hanka |

    8. 7. 2011 22:38

    dobrota :-)) :-*

  • Lenka
    Lenka |

    4. 5. 2011 08:23

    Moc dobrá, nastrouhané jablko přidávám, když je křen hodně štiplavý, hezky pomazánku zjemní.