Kremrolky

Hodnocení:

Moje:

-
35
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 75
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g máslo
    • 15
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 125
      ml mléko
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce nutela
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutek, máslo a smetanu utřeme do hladka. Přidáme špetku soli a hladkou mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout. Na pomoučněném vále vyválíme tenký plát. Rádýlkem nakrájíme tenké dlouhé proužky podle velikosti pečících trubiček. Proužky natočíme na trubičky, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. Po upečení trubičky vykroutíme a kremrole naplníme nutelovým krémem. Krém připravíme uvařením husté kaše z mouky a mléka. Do zchladlé kaše zašleháme máslo, cukr, žloutek, kakao a Nutellu.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Znám
    Znám |

    13. 12. 2013 14:57

    Tenhle recept znám a musím říct, že každý, kdo kremrolky ochutnal, chce recept. I ti, co normálně nejedí sladké. Každoročně dělám na Vánoce z trojité dávky a kdyby jich bylo ještě víc, tak by se všechny snědly. Absolutně nejluxusnější chuť krému. Žádný klasický máslák, je strašně jemný. A s tím těstem na kremrolky se pracuje jedna báseň, jsou raz dva hotové. V podstatě mě brzdí jen to, že mám stále málo trubiček. A ani není potřeba kremrolky potírat vajíčkem - nedělám to. A kupuju tu nejobyčejnější nugetu....