Autor:

Krémové špenátové rizoto

30 minut PT0H30M
Porce: 4
Ingredience
Rýže Basmati 1 hrnek
Vývar 1 l
Cibule 1 ks
Máslo 2 lžíce
Špenátový protlak - mražený 1 ks
Mražená kukuřice 1 hrnek
Zakysaná smetana 200 g
Česnek
nadrobno pokrájený
2 stroužek
Pepř mletý  
Tymián  
Sůl
pokud je třeba
 
Houby
hlíva nebo žampiony předem orestované
1 hrnek
Eidam sýr
strouhaný
1 hrst

Postup přípravy:

Na másle osmažíme cibulku do sklovata, přidáme rýži a po chvilce zalijeme půlkou vývaru. Necháme dusit, asi po 3-4 minutách přidáme špenátový protlak nebo čerstvý špenát a mraženou nebo sterilovanou kukuřici. Mícháme a po rozmražení okořeníme tymiánem, česnekem a pepřem. Doléváme vývar dle potřeby (rizoto má mít kašovitou konzistenci). Po změknutí rýže přidáme houby, zakysanou smetanu a strouhaný eidam. Dochutíme solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát z červeného zelí se švestkami Zelí, celer, sýr a mák - lahodné podzimní suroviny pro váš stůl Články z

Komentáře k receptu: Krémové špenátové rizoto

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web