Krémové špenátové rizoto

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek rýže basmati
    • 1
      l vývar
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks špenátový protlak - mražený
    • 1
      hrnek mražená kukuřice
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 2
      stroužek česnek nadrobno pokrájený
    • pepř mletý
    • tymián
    • sůl pokud je třeba
    • 1
      hrnek houby hlíva nebo žampiony předem orestované
    • 1
      hrst eidam sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme cibulku do sklovata, přidáme rýži a po chvilce zalijeme půlkou vývaru. Necháme dusit, asi po 3-4 minutách přidáme špenátový protlak nebo čerstvý špenát a mraženou nebo sterilovanou kukuřici. Mícháme a po rozmražení okořeníme tymiánem, česnekem a pepřem. Doléváme vývar dle potřeby (rizoto má mít kašovitou konzistenci). Po změknutí rýže přidáme houby, zakysanou smetanu a strouhaný eidam. Dochutíme solí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.