Autor:

Krémové řezy s vaječným koňakem

Střední
Těsto
Žloutek 5 ks
Cukr 5 lžíce
Voda
horká
1 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Polohrubá mouka 5 lžíce
Kakao 1 lžíce
Sníh z bílku 5 ks
Krém č.1
Mléko 1 l
Cukr 2 lžíce
Vanilkový pudink 2 balíček
Vaječný koňak 200 ml
Máslo 1 kostka
Krém č.2
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Ztužovač šlehačky 2 balíček
Zakysaná smetana 1 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, obarvíme těsto kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů plechu. Po upečení necháme těsto vychladnout.

Připravíme si krém č.1: v mléce,oslazeném dle vlastní chuti, uvaříme hustý pudink. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Navrstvíme na těsto a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.

Krém č. 2: vyšleháme smetanu na šlehání s oběma ztužovači. Poté přimícháme opatrně zakysanou smetanu a osladíme dle chuti. Navrstvíme na pudinkový krém a můžeme posypat např. grankem. Plech vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Krémové řezy s vaječným koňakem

Komentáře

  1. Kamila Tatíčková   24.05.2010 | 10:20 | reagovat | závadný

    Minulý týden jsem dělala podobný. Pouze v krém č. 1 z 0,75l mléka s cukrem dle chuti a 3 van.pudinky +do ještě horkého 200 ml vaj. likéru (spadlo toho tam víc a nebylo to na škodu :-) ). Po zchladnutí zašlehat do předem ušlehaného 1 másla se 2 van. cukry. Horní vrstva - pařížská šlehačka - uvařit 2 šlehačky a 2 ledové kaštany, po odstavení přidat kousíček másla (uvařit den předem, druhý den vyšlehat). Ozdobit trochou vaj. likéru a čokol. polevou. Prý to chutnalo jako polárkový dort. Ráda zkusím i tuto variantu!

  2. Olga Zehnalová   20.08.2008 | 20:25 | reagovat | závadný

    Mirka, ďakujem ,že si reagovala na dotaz, určite tento zákusok v najbližšej dobe urobím, krém robievam tiež tým istým pôsobom- puding pridávam do vymiešaného masla, všetko v rovnakej teplote.

  3. Miroslava Severová   20.08.2008 | 9:51 | reagovat | závadný

    Jinak, krém mezi dvěma pláty listového těsta jsou myslím žloutkové řezy, tak, že upéci dva pláty z listového těsta a naplnit krémem - máslo,cukr,pudink a žloutky. Navrh na vrchní plát dělám citronovou polevu, ale nejdřívě potřu nějakou kyselou marmeládou a teprve navrch citr. poleva.

  4. Miroslava Severová   20.08.2008 | 9:44 | reagovat | závadný

    Olgo, myslím si že by tak zřídnout nemuselo, protože je tam 1/2 l mléka a dva pudinky. Jinak krémy šlehám tak, jak popisuje Oldřich - máslo a cukr a po částech prochladlý pudink. Vždy si pudink uvařím den předem a máslo vytáhnu z lednice taky den předem, aby oboje mělo stejnou teplotu.Pokud chci krém použít na zdobení dortů, uvařím pudink z vody - ne z mléka, pak je krém krásně tuhý a pevný.

  5. Olga Zehnalová   19.08.2008 | 18:00 | reagovat | závadný

    Tieto rezy vyzerajú veľmi lákavo, ešte som ich nerobila, len sa chcem spytať či nie je 200ml koňaku veľa do toho prvého krému, nebude to potom riedke?200ml je 2 dcl.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web