Autor:

Krémové Raffaelo na plech trochu jinak

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 2 hrnek
Cukr 1/2 hrnek
Vejce 3 ks
Bílý jogurt 200 g
Prášek do pečiva 1 balení
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Kokos 200 g
Krém
Tvaroh 2 kelímek
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vanilkový cukr 1 balení
Citron
štáva i kůra z celého citronu
1 ks
Na povrch
Čokoládová poleva  
Kokos  
Mandle  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Cukr utřeme ze žloutky, přidáme olej, jogurt, prosátou mouku s kypřícím práškem. Poté lehce vmícháme kokos a našlehané bílky, dáme na plech a pečeme cca 30 minut.

Upečené necháme vychladnout a naneseme krém: vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh, cukr a kůru, šťávu z citronu. Polijeme polevou a posypeme kokosem a drcenými mandlemi.

Moučník je velmi vláčný a není přeslazený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Krémové Raffaelo na plech trochu jinak

Komentáře

  1. Ivana K.   07.06.2006 | 15:23 | reagovat | závadný

    Také jsem mělo těsto moc tuhé na rozetření, musela jsem přidat jogurt. V pekáčku to zase bylo moc vysoké, tak jsem výslednou placku prokrojila tvaroh osladila a celé polila polevou, ale stejně to nějak nešlo na odbyt a to mám rodinu naučenou na málo sladké pečivo. Není někde chyba v receptu, vidím, že s kritikou nejsem sama.

  2. Monika S.   30.05.2006 | 8:13 | reagovat | závadný

    Na tento koláč som sa veľmi tešila a cez víkend som ho aj vyskúšala. Musím však povedať, že to bolo jedno veľké sklamanie. Cesto bolo dosť husté, ťažko sa rozotieralo na plech a aj po upečení bolo hutné. A tá tvarohová plnka s citrónom to tiež nebolo nič moc a k Raffaelu sa vlastne ani nehodí. Jednoducho nám tento múčnik nechutil.

  3. Soňa N   29.05.2006 | 10:36 | reagovat | závadný

    Také jsem o víkendu upekla tyto řezy.Při přípravě těsta jsem myslela ze ho nerozmíchám bylo strašně tuhé,ještě jsem přidala víc jogurtu pak to šlo.Myslím že jsem asi použila velké hrnky příště dám míň mouky a taky na velikosti vajíček záleží.Jinak ale po upečení to šlo.Celkově nám řezy chutnali ta náplň je moc dobrá,suchá určitě není a citron tomu dodá chuť.Polila jsem čokoládou a posypala mandlovými lupínky a celkovou chuť bych zhodnotila jako velmi dobrou.Určitě ještě zkusím.

  4. Alena Tarabová   29.05.2006 | 10:25 | reagovat | závadný

    Musím ubrat na prvním ohodnocení ne proto, že to někomu nechutnalo, čerstvá byla výborná, později však těsto ztuhlo, citron se v tvarohu rozležel a bylo to pak moc kyselé. Nedovedu si představit, kdybych tam toho kokosu dala skutečně těch 200g. Pojem Rafaelo mám spojený se sladkým a ne kyselým. Ale nic si z toho nedělejte, není moučník ten, aby chutnal strávníkům všem. Sama hodně peču a někdy co chutná mě nechutná druhým. Nedejte se odradit.

  5. Zuzana Wiesnerová   29.05.2006 | 9:49 | reagovat | závadný

    Buchtu jsem dělala v pátek a vůbec nám nechutnala. Těsto je suché a ta tvarohová hmota je také velice suchá. Nešlo to vůbec polykat. Jediná možnost, která mě napadla je, že neušlehaná šlehačka se do tvarohu jenom zamíchá. Pak by se snad trochu vsákla do buchty a šlo by to jíst. No nevím, znovu ji zkoušet nebudu. Zuzana

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web