Krémové čapky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Radka Hudská

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g linecké těsto základní
    • 40
      g cukr krupice
    • 2
      ks bílek
    • 80
      g ořechy
    • 20
      g moučkový cukr
  • Na náplň
    • 200
      g máslo
    • 50
      g ořechy
    • 50
      ml mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Linecké těsto rozválíme na plát o síle asi půl cm a vykrájíme kolečka o průměru cca 4 cm. Polovinu z nich upečeme a druhou jen předpečeme asi 5 minut. Bílky vyšleháme šlehačem s krupicovým cukrem do husté pěny, pak přimícháme moučku s jemně mletými vlašskými ořechy a pomocí sáčku stříkáme kopečky, aby vypadaly jako čepičky. Dopékéme cca při 120 °C asi 20 minut, aby se bílkové čapky vysušily.
2
Pak je slepujeme s lineckým kolečkem náplní - máslo ušleháme s moučkou a vmícháme ořechy spařené v mléce. Pokud si chceme vyhrát zdobíme čepičky před pečním barevnými cukrářskými kuličkami, aby vypadaly jako bambule.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    22. 11. 2007 09:12

    Vyzkouším, také by sníh šel malinko přibarvit.