Krémová zeleninová s krupicovými sekanci

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Horklice

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kořenová zelenina
    • 1
      ks květák
    • 6
      ks pepř celý
    • bobkový list
    • sůl
    • 1
      kostka zeleninový vývar nebo kuřecí bujon
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na sekance
    • 2
      ks vejce
    • dětská krupice
    • sůl
    • petrželka
    • sýr např. uzený eidam

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo nebo na nudličky a osmahneme na másle a zalejeme zeleninovým bujónem, přidáme nasekaný květák, bobkový list a celý pepř, dle potřeby dosolíme (pozor - bujón už je dost slaný). Povaříme do měkka.
2
Vyndáme bobkový list a vše umixujeme (i s pepřem). Přidáme šlehačku a vaříme ještě asi 10 minut, ochutíme zelenou petrželkou - doporučuji alespoň dvě hrstě.
3
Připravíme si krupicový sekanec: do misky dvě vajíčka, lžičku prášku do pečiva, krupici, sůl a zelenou petrželku, pořádně umícháme až vznikne tuhé těsto.
4
Polévkou lžíci vykrajujeme velké knedlíky, které dáme vařit do osolené vroucí vody (vaříme asi 10 minut). Po vychladnutí nasekáme nožem na kousky.
5
Do hlubokého talíře nalijeme polévku, nasypeme sekance a posypeme strouhaným sýrem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Vladka B
    Vladka B |

    17. 4. 2009 12:43

    Husté polívky mám ráda a tak jsem vyzkoušela tento recept. Polévka byla vynikající, ale ty krupicové sekance ani sýr bych tam mít nemusela.