Krémeše

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      l mléko
    • 5
      ks žloutek
    • 10
      lžíce hrubá mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na pomoučeném vále na velikost plechu a upečeme. Jeden plát po vychlazení nakrájíme na plechu na kostky. Druhý necháme celý.
2
Mléko také rozdelíme na dvě poloviny. V jedné polovině uvaříme cukr krupice a vanilkové cukry. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a toto pak vléváme do vřícího mléka (pozor na hrudky) a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout (občas promícháme, aby se neudělal "škraloup") a do vychlazeného všleháme máslo pokojové teploty. Tento krém pak natřeme na celý plát listového těsta a na krém poukladáme kostky listového těsta, pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme do lednice.
3
Potom krájíme podél kostek. Můžeme zdobit šlehačkou.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Standa Vondruška
    Standa Vondruška |

    15. 9. 2005 06:36

    nepatří do krému take trocha rumu?