Autor:

Krémeš jihoslovanský

20 minut PT0H20M
Střední
Bílé těsto
Listové těsto 1 balíček
Ořechové těsto
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 150 g
Nasekané ořechy 50 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Hladká mouka 5 lžíce
Krém
Hladká mouka 5 lžíce
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum  
Mléko 1/2 l
Hera 250 g

Postup přípravy:

Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně vymazaného plechu.

Ořechové těsto: vymícháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme pomleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu (nebo na papíru na pečení).

Krém: mléko s moukou uvaříme na hustou kaši. Tuk vymícháme s cukrem. Společně smícháme s přidáním rumu.

Listové těsto + 1/2 krému + ořechové těsto + 1/2 krému + listové těsto. Posypat práškovým cukrem.
Je to jeden z nejoblíbenejších zákusků v naší rodině.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Krémeš jihoslovanský

Komentáře

  1. Olga   23.03.2008 | 19:02 | reagovat |

    P.Jiřinko, ja som hneď radšej urobila krém z 1l mlieka a troch zlatých klasov, z 1/2i mlieka to je velmi málo na taký zákusok a do druhej vrstvy krému som pridala ovocie, tak je to výborné.

  2. Jiřina   22.03.2008 | 20:33 | reagovat |

    Těsto se tedy po uležení opravdu neláme. Ale jinak to není žádný zázrak. Dost fádní a mdlé, nevýrazné chuti. A přesto, že jsem krému udělala o polovinu více, byla ho jen tenoučká vrstva. Očekávala jsem od toho mnohem více. A ta buchta uvnitř to taky nedokázala nijak ozvláštnit.

  3. Olga   19.03.2008 | 19:51 | reagovat |

    Ešte doplním, že lístkové cesto sa neláme, krájam vždy pilníkovým nožíkom a keď zákusok necháte pár hodín odpočinúť, krája sa bez problémov.

  4. Olga   19.03.2008 | 19:24 | reagovat |

    Tak to nemá chybu, v manželovej robote som zožala obrovský úspech, všetky jeho kolegyne pýtali recept.Skutočne ,tento zákusok je vynikajúci, ja som ho trocha vylepšila, lebo toho krému sa mi zdalo málo, urobila som ho z 1 litra mlieka a z 3 zlatých klasov a je ho akurát a do druhej vrstvy krému som nakrájala asi 4 kiwi nadrobno.Bolo to výborné- bolo, lebo sa len tak po ňom zaprášilo, odteraz bude patriť medzi moje najobľúbenejšie.Dávam veľkú 1.

  5. Danka Snášelová   21.02.2007 | 19:46 | reagovat |

    Andreo, ďakujem za nápad. Človek sa učí celý život. Pani Maríne_K dávam za recept 1

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web