Autor:

Krém pita z Croissantů

Střední
Ingredience
Cukr krupice
Mléko 1 l
Vejce
Vanilkový cukr
Šlehačka  
Croissant
mini
7 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z 1/2 hrnku cukru uděláme světlý karamel, přendáme do pekáčku nebo formu na biskupský chlebíček. Croissanty rozložíme na horkém karamelu a necháme ztuhnout. Zatím mírně rozšleháme vejce s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem. Nalijeme půlku směsi na croissanty, počkáme, až se trošku vsákne a dolijeme zbytek. Pečeme ve vodní lázni (formu se směsí dáme do většího pekáčku ponořené alespoň do poloviny ve vodě). Dáváme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Je hotové, až chytne navrch hnědou slupičku a na dotek je tuhé. Vyndáme z trouby a ponecháme ještě 15 minut ve vodě. Poté dáme vychladit a překlopíme.
Nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použité formy) a podáváme s kopečkem šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Krém pita z Croissantů

Komentáře

  1. Airan Novakova   26.01.2006 | 11:23 | reagovat | závadný

    Masa, nemusi se vymazavat, ve vodni lazni se karamel rozpusti. je z neho neco jako stava:-))

  2. Maša   26.01.2006 | 11:10 | reagovat | závadný

    A prosím, vymaže sa forma na biskupský chlebíček?

  3. Airan Novakova   25.01.2006 | 16:00 | reagovat | závadný

    Masa, ja to dala do formy na biskupsky chlebicek, ne do srnciho hrbetu:-)) Croisanty jsem davala vedle sebe.

  4. Maša   25.01.2006 | 15:24 | reagovat | závadný

    Prosím, srnčí chrbet sa vymaže? Ide to vyklopiť?A tie mini Croissanty sa dávajú i na seba, pýtamsa preto, lebo 7 ks do srnčieho chrbátu sa asinezmestí. Prosím, vysvetliš to Airan?Ďakujem

  5. Markéta Borkovcová   25.01.2006 | 11:43 | reagovat | závadný

    To vypadá zajímavě. Ráda experimentuju, jdu do toho.....:-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web