Krém jíškový kávový

Střední
Na jíšku
Máslo 50 g
Hladká mouka 80 g
Cukr 100 g
Černá káva 1 l
Na přidání
Máslo
100-140
140 g
Cukr 50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní

50 g másla rozpustíme v kastrůlku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l černé kávy. Vymícháme v hladkou kaši a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme, až krém nabude.

Stejně se dělá krém kakaový, vanilkový - používáte vanilkový cukr a špetku roztlučené vanilky, můžeme použít rozpustnou kávu nebo silné cappuccino, dá se udělat jen jíška a zamíchat jemně nasekané ořechy nebo griliáš. Pokud děláte větší množství krému, poměr si musíte přizpůsobit. Tyto krémy se dají zamrazit pro pozdější použití.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Krém jíškový kávový

Komentáře

  1. Jana xxx   16.04.2011 | 21:39 | reagovat | závadný

    tak jsem si poradila,nalila jsem jen 1/4 l bylo to docela dobrý,ale musím to nechat ztuhnout ...za 1 :-)

  2. Jana xxx   16.04.2011 | 17:27 | reagovat | závadný

    jak tomu mám rozumět,na jíšku se píše 1 l kávy a v postupu je 1/4 l ...krém se mě líbí,chtěla bych jej udělat...díky za odp. :-)

  3. František Brusák   02.11.2006 | 7:17 | reagovat | závadný

    Paní Zdeňko tento recept je z kuchařky naší vesnice a já už nic nevážím a dělám vše od oka.Čím tužší jíška tím tužší krém a tím lepší.Pak si mohu dovolit dát 1/3 másla a 2/3 Ramy.Je to o penězích ,tučnosti a zdraví.Do krému dávám 1/3 cukru aby to nebylo tak sladký.Krém můžete dosladit cukrem moučkou kdykoliv.

  4. František Brusák   02.11.2006 | 7:06 | reagovat | závadný

    Při ořechách je to trochu jiné,tam do jížky dáte vodu s vanil.cukrem asi 3ks z toho uděláte krém.Z ořechů vyřleháte máslo (v Buttleru nebo mixér,používají i vrtulkový kávomlýnek)a to zašleháte do krému.To je ta ořechová vůně,pro zvýraznění efektu nasekat ořechy na hrubo a zamíchat do krému.Tento krém je výborný na plnění ale na zdobení by měl být hladký.Pokud nemáte nic na vytvoření ořechového másla stačí ořechy jemně nastrouhat na mlýnku a zamíchat dojížkového krému.V jednoduchosti je síla.

  5. Zdeňka ze Z   27.10.2006 | 19:22 | reagovat | závadný

    Omlouvám se za zkomolení jména

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web