Autor:

Křehký vánoční závin

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej 100 ml
Mléko nízkotučné 150 ml
Rostlinný tuk
Na potření závinu
 
Tuk  
Čokoládová poleva
Na ozdobení
 
Náplň
Strouhanka  
Jablka 750 g
Rozinky  
Ořechová jádra
Drcená
 
Strouhaný kokos  
Skořicový cukr  
Vanilkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Z prosáté osolené mouky oleje a vlažného mléka připravíme vláčné těsto. Necháme alespoň 2 hodiny v chladu. Poté těsto rozválíme na 2 části, vyválíme na pláty a posypeme nasucho osmahnutou strouhankou. Poklademe jablky, nakrájenými na tenké plátky, omytými rozinkami drcenými jádry ořechů, strouhaným kokosem, posypeme skořicovým a svineme. Potřeme rozehřátým tukem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Povrch upečeného závinu pokapeme polevou a necháme ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Křehký vánoční závin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web