Autor:

Křehký vánoční závin

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej 100 ml
Mléko nízkotučné 150 ml
Rostlinný tuk
Na potření závinu
 
Tuk  
Čokoládová poleva
Na ozdobení
 
Náplň
Strouhanka  
Jablka 750 g
Rozinky  
Ořechová jádra
Drcená
 
Strouhaný kokos  
Skořicový cukr  
Vanilkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Z prosáté osolené mouky oleje a vlažného mléka připravíme vláčné těsto. Necháme alespoň 2 hodiny v chladu. Poté těsto rozválíme na 2 části, vyválíme na pláty a posypeme nasucho osmahnutou strouhankou. Poklademe jablky, nakrájenými na tenké plátky, omytými rozinkami drcenými jádry ořechů, strouhaným kokosem, posypeme skořicovým a svineme. Potřeme rozehřátým tukem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Povrch upečeného závinu pokapeme polevou a necháme ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Křehký vánoční závin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web