Křehký makový (tvarohový) závin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 3
      lžíce mléko 2-3
    • 0,3
      balíček prášek do pečiva
    • hnědý rum
  • Náplň
    • 150
      g mák mletý
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      lžíce mléko
    • hnědý rum
    • 50
      g čokoláda strouhaná - jakákoliv

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silně, potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin vajíčkem a pečeme asi 40 min. při střední teplotě.
2
Náplň: vše dáme do kastrolu a povaříme - na závin dáme skoro vychladlé. Můžeme použít i tvarohovou variantu: 2 kostky tvarohu (ne ve vaničce), cukr dle chuti každého, vanilkový cukr, vajíčko, trochu rumu a můžeme přidat i trochu skořice.
Zařazení: Moučníky Záviny

Komentáře k receptu

  • Emes
    Emes |

    6. 5. 2015 11:05

    Jednim slovem VYBORNE! Opravdu krehke testo na povrchu zlatave krupave. Krasne naskocil a opravdu moc chutnal! Diky za recept urcite doporucuju. Snadne, rychle a nenarocne na ingredience :-)