Křehký broskvový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      kg broskve
    • 100
      g marmeláda
    • 3
      lžíce mandle sladké
    • 250
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Těstem vyložíme na vymaštěný plech. Hustě je poklademe polovinami broskví, které jsme na vypouklé straně několikrát nařízli nožem. V předehřáté troubě koláč upečeme dorůžova.
2
Na prochladlý natřeme glazuru z ohřáté propasírované marmelády. Koláč ještě posypeme opraženými mandlemi a pocukrujeme. Před podáváním jej bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou. Podáváme ke kávě.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.