Autor:

Křehké rohlíčky z rychlého listového těsta

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Sůl 1/4 lžička
Máslo 200 g
Ocet 1 lžíce
Voda 4 lžíce
Žloutek
rozšlehaný
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Pečivo, Slané

Mouku nasypte na vál a posolte. Do důlku dejte změklé máslo pokrájené na malé kousky.
Ocet přidejte do vody, postupně přilévejte k mouce a vypracujte tuhé hladké těsto. Těsto vyválejte na pomoučené ploše do všech stran.
Vyválené přeložte zleva do prava a zepředu dozadu, aby leželo ve 4 vrstvách. Proceduru dvakrát opakujte a pak těsto nechte 5 minut v chladu odpočinout.
Nakonec vyválejte obdélník a rozkrojte ho na čtverce, jejich překrojením získáte trojúhelníky ty srolujte a vytvořte rohlíčky, položte je na plech a nechte nejméně 15 min. odpočinout.
Rohlíčky potřete rozkvedlaným žloutkem a plech vložte do středu horké trouby. Upečte do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Křehké rohlíčky z rychlého listového těsta

Komentáře

  1. Sonicka22   02.04.2013 | 17:47 | reagovat |

    Vypadá to dobře a hlavně jednoduše vyzkouším :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web