Křehké lívance z podmáslí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 375
      ml podmáslí
    • 4
      lžíce minerální voda
    • 1
      špetka sůl
    • 60
      g máslo
    • 100
      g ovoce
    • máta
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto, které necháme na chladném místě asi 30 min. odpočívat. Máslo rozehřejeme. Z těsta smažíme malé lívanečky, z každé strany asi 3 min. Uložíme je na teplé místo. Ovoce a mátu omyjeme, osušíme a podáváme k lívancům. Nakonec je poprášíme moučkovým cukrem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • marie
    marie |

    24. 9. 2013 13:41

    Tam není do těsta cukr?

  • Vendy
    Vendy |

    27. 7. 2006 13:32

    To máslo je prosím na smažení? Nebylo zodpovězeno,prosím autora o upřesnění!

  • Jan Vilím
    Jan Vilím |

    12. 11. 2005 13:16

    To máslo je na smažení?

  • Zdenka
    Zdenka |

    8. 11. 2005 11:08

    Jsou výborné, nechávám těsto odpočinout pouze 10 minut, protože je dělám ráno na snídani.Na kvalitě to neubere.

  • Zuzana Faltusová
    Zuzana Faltusová |

    2. 5. 2005 17:01

    byly výborné - rychlé, lehké...super. Já na ně dávam umíchaný tvaroh, na který ješte nasypu kompotované nebo čerstvé borůvky nebo maliny.