Křehké čokoládové sušenky s karamelem

Hodnocení:

Moje:

35 minut
40
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo studené, nakrájené na kousky
    • 300
      g hladká mouka
    • 20
      g kakao
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl (větší špetka)
    • 200
      g čokoláda velmi kvalitní, tmavá (70%), nakrájená na stejně velké kousky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Z másla, mouky, kakaa, 100 g cukru a soli vypracujte v míse drobenku. Přidejte kousky čokolády a rychle zpracujte na hladké, pevné těsto.
3
Na ploše poprášené trochou mouky těsto vyválejte a rozkrájejte na hranolky zhruba 2 x 7 cm. Několikrát propíchněte vidličkou a pečte asi 10 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
4
Na karamel rozpusťte zbylý cukr v kastrůlku, až nabude zlatohnědou barvu. Nabírejte pomocí vidličky, sušenky jím pocákejte. Nechte vychladnout a uschnout, pak můžete sušenky uchovat v plechové krabici 2 až 3 týdny – pokud je nesníte hned.

Komentáře k receptu

  • Týna
    Týna |

    7. 10. 2014 10:38

    Spíš menší. Já dělala i třeba 4x4 milimetry a s těstem se pak špatně pracovalo. Chuťově jsou ale úplně výborné. Příště nasekám čokoládu na jemno a bude to dokonalé :)

  • spyty
    spyty |

    25. 1. 2013 22:47

    jak velké mají být ty kousky čokolády?